A bautzeni kórus látogatása

Gyülekezetünk kórusa 2006-ban Bautzenben (Németország, Szászország) vendégszerepelt az ottani gyülekezet meghívására, és a bautzeniek úgy döntöttek, hogy "viszontlátogatásra" érkeznek hozzánk. Nemcsak énekelni, hanem egy kicsit körülnézni Magyarországon és Pécs környékén. Egy hétig voltak itt, és a kórus tagok szervezésében igen változatos programot sikerült összeállítani számukra. Nem tisztem az egy hét minden történésének leírása, mert nem is vettem részt minden programpontjukon. De az augusztus 22-i koncerten fényképeztem, és az elkészült fotók között több is van, amit ezúton szeretnék megosztani az érdeklődőkkel.
A kórus énekelve vonult be templomunkba, és az oltártérben felállva rögtön énekelni kezdtek.
Vendégeink nagy felkészüléssel érkeztek, a koncert legtöbb műsorszámát zenekari kísérettel adták elő. Ebben az volt a szép, hogy a zenekarban magyar zenészek is helyet kaptak. (És nem csak gyülekezetünkből!) A hangverseny úgy szólt, mintha hónapokon keresztül együtt gyakoroltak volna.
Néhány távolabbi kép az együttesről.
A következő képnek már története is van: a koncertet követő reggel a képeket átnézve úgy gondoltam, hogy ez a kép elég jól dokumentálja a vendégszereplést, ezért kinyomtattam A4-es méretben, és átadtam a kórus karnagyának: vigyék haza emlékbe.
Arcok a zenekarból.
Szólisták és a karmester. A szólisták igen sokat "mozogtak" a koncerten. Énekeltek a kórusban, a karzaton (lásd a képet), az első padban, de olyan is volt, hogy a fal mellé lettek állítva. (Ez utóbbit nem tudtam olyan igazán jól lefotózni.) Így a karmester úrnak igen nehéz dolga volt: egyrészt meg kellett keresnie, hogy szólistái éppen merre járnak, ugyanakkor a kórust és a zenekart is egyben kellett tartania. Én még nem láttam karmestert, aki ennyire "többdimenziósan" vezényelt volna.
"Részletek" a kórusból.
A kivonulást szintén énekszó kísérte.
A koncert után "Terülj asztalkám" fogadta a fellépőket és a hallgatókat.
Másnap, csütörtökön újabb autóbuszos kirándulás szerepelt a programban, amely az én javaslataimra alakult ki. Első állomásként az abaligeti barlangot tekintettük meg, majd Orfűre mentünk, a Malommúzeumhoz, ahol a malom megtekintése után köcsögbab és kemenecében frissen sült kenyér volt az ebéd. Ebéd után Tekeresre indultunk, ahol egy fazekasműhelyben rögtönzött bemutatót nézhettek meg vendégeink, ugyanakkor lehetőség volt ajándékvásárlásra is. Hazafelé megálltunk még Cserkúton, ahol az Árpád-kori festett templomot néztük meg.
Így készül a köcsögbab.
Malom-bemutatóra és ebédre várva.
De sül már a kenyér is.
Így is lehet hűteni a kenyeret.
Előadás hallgatása a szárazmalomról.
Sorbanállás, ebédosztás ....
... és az ebéd ...
A tekeresi fazekasudvaron.
Öröm az elkészült alkotás felett.
Fazekasremekek félkész állapotban.
 
A cserkúti templomban nem fényképeztem, viszont ajánlom odakattintásra a következő linket: www.cserkut.hu .
 
Utolsó módosítás: 2007. október 3.