Dorka keresztelője

Dorka születése nagy szenzáció volt nemcsak a szűkebb-tágabb család, hanem a gyülekezet életében is. Hiszen alig tizennaposan már részt vett Zoltán beiktatásán (lásd itt), és az azóta eltelt idő alatt számtalan rendezvényen örülhettünk csendes(!) jelenlétének. Így nem véletlen, hogy sokan készültek keresztelőjére is, amelyet Zoltán igyekezett rendkívüli alkalommá formálni azzal a céllal, hogy mindannyian emlékezzünk egy kicsit a saját keresztségünkre.

Nem rögzítettem a teljes istentiszteletet, inkább magára a keresztelőre koncentráltam. Így ez a beszámoló nem teljes, hanem közös ünnepünk néhány pillanatának felidézése.

Mint említettem, szép számmal gyűltünk össze.
"Víz nélkül nincsen élet, urunk, Istenünk. Emberek, állatok, növények, élettel megáldott teremtményeid, mind szomjazik. Lelkünk szomjúságát egyedül Te tudod csillapítani, Istenünk. Köszönjük, hogy a keresztségben az élet vízét adod nekünk. Hitünk hajszálgyökerein át keresztségünkből naponként erőt, vigaszt, életet nyerhetünk. Kérünk most, amikor szereteted forrásához e kicsiny gyermekkel a kezünkben, érkezünk. A kicsire áraszd ki, rajtunk pedig újítsd meg kegyelmedet."
Külön áldás a keresztség előtt.
Két szentség kellékei ...

Szülők és keresztszülők.

És természetesen Petra.

A keresztelés pillanata.

(Bizony, itt kiestem a szerepemből. Annyira koncentráltam a kancsóra, hogy fél Éva lemaradt a képről. Ezúton is kérek elnézést tőle.)

Milyen jó a figyelem középpontjában lenni!

Dorka is kapott éneket.

(Az ének felvétele letölthető innen.)

Zoltán egy égő mécsest adott át Patriknak.
Egy kis láng milyen meghittséget tud árasztani maga körül.
A záróének a szokásos asszisztenciával valósult meg.

Az estét eszem-iszom, dínom-dánom zárta.

(Ahol még láthatók az azóta eltűnt képek...)

 
Utolsó módosítás: 2007. december 22.