Magyarázkodás
Benedek Eleknek van egy meséje, "A hazug legény " címmel. Szépen felépített, hármas tagozódású mese a megszokott benedeki nyelvezettel. (Aki esetleg nem ismeri, innen elolvashatja.) Most nem is a mese "etikai mondanivalójával" kívánok foglalkozni -- lehet-e hazugságból megélni -- hanem azzal a logikai gondolatmenettel, amellyel mesénk működik. A hazug legény mond egy hírt, ami hazugságnak tűnik. Büntetést kap érte. De van egy másik legény, aki tud "szóra szót" mondani, ami ugyanolyan képtelenség, mint a hazug legény híre, de a két hír elbizonytalanítja a kérdezőt, hogy hátha igaz mindkét hír. Jutalom lesz a vége.
Ezen az oldalon nem szóra szót, hanem képre szót mondok. Egy -- vagy több -- hírt, ami nyilvánvalóan nem igaz. De ott van mellete a valóságos kép, amely bizonyítani próbálja a félreértelmezést. Lehet, hogy elbizonytalanodunk úgy, mint a mese érdeklődő urai, vagy egy mosollyal vesszük a kép-hír párost.
A csendes derű legyen a jutalom. Ennek az oldalnak adhattam volna azt a címet is, hogy Hazugságok, vagy Humor. Legyünk hivatalosak: figyelmet kérek, a Hírek következnek.
 
Újra  
A fotózás alapszabálya  
Felszínek  
Hátterek  
Találkozások  
Események  
Történetek  
Mesterségem címere  
Virágoskert  
Töredékek  
Hírek  
Taizé  
Együtt    
Csavargó    
Ima    
Üzenet    
Panoráma    
 

2007. szeptember 1.

Polgármester úr városunk legújabb kiárusítási akciójáról nyilatkozik.

 

2008. július 30.

A Közlekedési Zrt. a kánikulára és egyéb szélsőséges időjárási helyzetekre tekintettel fedett, mélyhűtött megállókat alakított ki a buszra várakozó utasok számára.

 

2008. október 21.

1. A vízirendőrség parti erők bevonásával nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre a Margit-szigeten garázdálkodó fotohuligánok ellen.

2. A Margit-szigeten nagy erőkkel nyomoznak ismeretlen tettes után, aki a megengedettnél nagyobb mennyiségű mogyorót halmozott fel télire.

 

2009. március 10.

A gazdasági válság hatására egy pécsi kutatócsoport eljárást dolgozott ki a Hold fényének hasznosítására. Égi kísérőnket az épületre szerelt speciális fogókarokkal ragadják meg, így az erre a célra szolgáló fénycsatornákon (Lichthof) egész éjszaka továbbítják a fényt a lakásokba.

 
Utolsó módosítás:
2009. március 10.
Levél a honlap tulajdonosának
Levél a honlap szerkesztőjének